perjantai 25. syyskuuta 2015

Kortit jakoon ja retkimietteitä

Kannoimme vielä monta laatikollista kortteja Käsityökökkäläisten lajiteltavaksi syksyn toiseen kökkäpiiriin. Näin saimme viimeisetkin kortit pois kylmästä varastosta ennen talven tuloa ja pääsimme niitä lajittelemaan. Tällä kertaa kökkäläisiä oli paikalla enemmän kuin viimeksi ja työrupeamme jäljiltä on jälleen iso paketti kortteja menossa Lähetysseuraan. Vein paketin postiin ja painoa sillä oli 17 kiloa. Kyllä siihen monta korttia mahtuu.
Kiitollisina olemme saaneet vastaanottaa paljon kortteja lahjoituksina ja paljon olemme niistä alustoja tehneet. Kaikkea emme vain pysty hyödyntämään ja näin kortit ovat päässeet tekemään osaltaan hyvää työtä lähetystyön hyväksi lähtiessään Lähetysseuran korttihuutokauppaan myytäviksi korttikeräilijöille. Pääosin lähettämämme kortit ovat joulukortteja. Osan muista aiheista jätämme itselle vielä tehtäväksi.

Paljon kauniita kortteja kulki käsiemme lävitse. Välillä olikin vaikea päättää, mihin laatikkoon kortin laittaisi, mutta onneksi ne käyvät vielä Lähetysseurassa nämä lävitse. Edellisen paketin jälkeen saimmekin kiitoksia tekemästämme työstä. Tämä lajittelu helpottaa suuresti heidän työtään ja heidän lajittelunsa on paljon nopeampaa tekemämme pohjatyön vuoksi.
Kahvitauolla pohdiskelimme muutaman saamamme materiaalin mahdollista jatkokäyttöä. Mitä kivaa niistä voisi tehdä tuleviin joulumyyjäisiin ja ehkä jo ensi kesän markkinoita silmällä pitäen. Samalla pistettiin mietintämyssyyn myös, mitä tulevan viikon käsityömessuille suuntautuvan retkemme aikana pitää erityisesti pitää silmällä. Meillä onkin kivaa tulossa, kun lähdemme ideointimatkalle Seinäjoen messuille. Ei olla ennen retkeä tehtykään. Mutta nyt ollaan menossa ja oikein linja-autolla.
Kesän markkinoiden ja lähetyssopen aloituksen jälkeen tyhjenneet myyntihyllyt saivat myös jo kivasti täytettä. Sinne vain kummasti ilmestyy uusia villasukkia kuin salaa. Ihanat kökkäläiset ovat niitä kotona kutoneet ja sujauttavat ne hyllyyn kökässä käydessään. Minä sitten hämmästelen aina keskiviikkoisin, kun käyn aamulla nostelemassa viimeisiä tavaroita paikoilleen, että mitä uutta täällä taas onkaan. Ja on näistä jo jotkut myytykin tällä viikolla tiistain jälkeen. Lähetyssopesta saimme terveisiä, että lapasemme ovat siellä kysyttyä tavaraa.

Kiitos jälleen teille, ahkerat Käsityökökkäläiset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti