keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Kökkäpiirin syksy alkoi

Naisten käsityökökkä aloitti lyhyen kesätauon jälkeen kokoontumiset pappilassa. Tiistaina oltiin ensimmäisen kerran koolla. Osalla väestä on vielä puutarhassa hommia sen verran, etteivät kaikki ehtineet tähän alkuun. Ja piirissähän saa pistäytyä silloin ja olla sen aikaa kuin itselle sopii.

Mikäpä sen parempi alku uudelle kaudelle kuin järjestellä vähän tarvikevarastoja. Olemme saaneet uskomattoman paljon käytettyjä kortteja kattausalustojen askartelua varten. Millään emme ehdi hyödyntää kaikkia saamiamme - tai ainakin asiakkaiden pitäisi viuhaan tahtiin kantaa kattausalustoja pappilan ovesta ulos, joten laitoimme kortit ensi töiksi lajitteluun. Lajittelua kyllä piisaa monelle muullekkin kertaa vielä. Nyt oli vasta pintaraapaisua.
Useampi käsipari oli lajittelemassa kortteja Suomen Lähetysseuran antamien ohjeiden mukaan. Tätä tehdään muissakin seurakuntien piireissä muualla Suomessa. Meillä vain kortit oli jo omasta takaa. Kortit lähetetään Lähetysseuraan, jossa ne vielä lajitellaan tarkemmin (ainakin toivomme niin, sillä oli niin vaikea muistaa kaikkia lajittelusääntöjä) ja laitetaan vuosittaisiin huutokauppoihin, joista keräilijät käyvät niitä ostamassa. Saadut varat käytetään lähetystyöhön, joten lahjoitetut kortit eivät missään nimessä mene hukkaan. Ne eivät myöskään mene omasta edestään kylmässä varastossa, vaan pääsevät näin osaltaan auttamaan vielä nopeammin kuin mitä niitä ehtisimme työstää.
Useampi tunti tätä korttien lajittelua kesti. Välillä tosin juotiin kahvit ja suunniteltiin vähän, mitä ryhdytään talven mittaan tekemään. Monta uutta, villiä ideaa syntyi ja niitä kirjattiin vihkoon ylös. Siksi vihkoon, että muistettaisiin ne kahden viikon päästäkin. Moni idea voi kehittyä vielä hissukseen ja niistä voidaan turista lisää seuraavalla kerralla.

Päivän työn jälkeen saimme vajaan 11 kilon tiiviisti pakatun paketin valmiiksi lajiteltuja joulukortteja lähetettäväksi eteenpäin. Kyllä niistä muutamalle korttien keräilijälle riittää ja Lähetysseurassa on luvassa raskas paketti postia muutaman päivän päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti