keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Vilskettä ja vilinää

Tällä viikolla kävi melkoinen vilinä ja huiskina naisten kokoontuessa kökkäpiiriin valmistelemaan tuotteita joulumyyjäisiin. Melkein olisi voinut luulla olevansa tonttujen työpajassa, kun menoa seurasi. Pappilassa oli työn alla niin monenlaista eri projektia, ettei niissä perässä pysynyt. Jokaiselle löytyi mieleistä puuhaa. Pitkään ollaankin saatu odottaa työn touhuun pääsemistä, kun ollaan järjestelty materiaalia. Ja vauhtia oli kun oli päästy tekemisen makuun. Ei ne kädet pysähtyneet kuvaamista varten, vaan olivat koko ajan liikkeessä. Tässä täytetään sisustyynyjä yhteen käsityöhön. Tovin päästä tyynyjä oli jo melkoinen kasa valmiina.
Valkoista pellavaa kieputeltiin enkeleiksi. Vinhaan vauhtiin se tämäkin työ eteni ja lankakierroksia kertyi. Aika monta niitä kerrosta vain yhtä enkeliä varten saa kieputellakkin.
Pöydän toisessa päässä oli vallan toisenlainen lankakerä, narukerä. Ja messuilta löytämämme mukava teline, jolla syntyy kivaa nauhaa kranssia varten. Yhteistyössä on voimaa, kun ensimmäinen sitoi nukkia loimeen, toinen leikkasi ja kolmas kierteli naruja auki, eteni työ hyvin. Ja sitten vaihtoon, ettei yhdet kädet liiaksi väsyneet nukantekoon. Ottaa hieman sormiin tuo naru. Samalla voi jutella ja parannella maailmaa - ainakin nauruhermot ovat kunnossa kökkäpiirin jälkeen.

Pappilassa oli vielä monta muutakin työpistettä: laminoitiin ja yhdellä kulmalla väännettiin asiaa oikein rautalangasta. Välillä juotiin täytekakkukahvit ja sitten taas iloiseen työntouhuun. Eero piti hartauden yhdessä meidän tettiläisen kanssa.
Ihan kaikkea liki valmista ei julkaista vielä, mutta myyntiin tuli jälleen parit sukat ja tossut patalapun kanssa. Isänpäivä lähestyy, joten nyt olisi hyvä käydä lahjaostoksilla virastolla.

Suuret kiitokset teille osaavat ja ahkerat kädet. Jälleen yllätitte meidät valmistuneilla käsitöillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti